fbpx

Golf Course Home Renovation – Family Spaces

This homeowner lived on a very prominent golf course and wanted to feel like he was on the putting green of the 9th hole while standing at his family room window.  The existing layout of the home had the garage enjoying that view with the outdated dining room, family room and kitchen further back on the lot.  We completely demoed the garage and a section of the home, allowing us to design and build with that view in mind.

The completed project has the family room at the back of the home with a gorgeous view of the golf course from two large curved bay windows.  A new fireplace with custom cabinetry and shelf niches and coffered high ceilings makes this room a treasure.  We converted an unused dining room into a custom, high-end home office with beautiful site- built mahogany bookcases to showcase the homeowners book collections.  To complete this renovation, we added a “friends” entry and a mudroom for improved access and functionality.

The transformation is not only efficient, but aesthetically pleasing to the eye and exceeded the homeowner’s expectations to enjoy their view of the 9th hole.

This home won a Mame Award for Best Whole House Remodel over $200,000.

Location: Meridian Hills

Unique Features:

  • 15′ Wide Radius Bay Windows
  • 14′ Family Room Ceiling Coffered
  • Custom Entry Door with Sidelight & Transom Windows
  • Custom Built-In Hutches
  • Limestone Mantel
  • Custom Built Mahogany Library

Credits: Matt Harris

Other Projects for this Homeowner:

Create the Home of Your Dreams